637 ученици събра първият училищен звънец в ОУ „Васил Левски“

637 ученици в 30 паралелки от първи до седми клас събра училищният звънец на 15 септември в ОУ „Васил Левски“. За първи път прага на училището прекрачиха 80 първокласници.
„Нови са предизвикателствата през тази учебна година, защото българското училище стартира промените, свързани с новия Закон за предучилищното и училищното образование. Погледите са насочени към най-малките – първокласниците и към петокласниците, които имат нови учебни програми“, каза в словото си директорът Илица Петрова. Тя се обърна към родителите с уверението, че учителите на техните деца са положили всички необходими усилия, за да се подготвят и отговорят на изискванията, които новите законодателни промени налагат.

« 1 на 5 »

Гости на празника бяха инж. Ивелина Радевска, зам.-кмет на Община Ловеч, Виолета Петкова, началник-отдел в Община Ловеч, Тамара Анчева, старши експерт по интегрирано обучение в Регионалното управление на образованието. Поздравителни адреси до училището изпратиха ръководството на община Ловеч, областният управител Ирина Митева, началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев, народният представител Иван Миховски.
По традиция в началото на учебната година молитва за успех отправи свещеник Любомир Казашки.
В празничната програма участва Детската вокална група „Звънче“ с ръководител Първолета Съботинова. Първокласничката Яна Джабарска изпълни стихотворението „Първите уроци“ на Елисавета Багряна. Към първокласниците се обърна Ана-Мария Пламенова от VII клас с думите: „Добре дошли при нас, в нашето голямо семейство. Ние ви очакваме, очакват ви и вашите учители. От името на всички ученици Ви пожелавам много успехи, радостни дни и много приятелства.“ Тя връчи на първокласниците символичен „Ключ на знанието“ с пожелание да разгадаят тайните на науките, да бъдат любопитни към света и упорити по пътя на знанието.

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети . Постоянна връзка.