ФЕСТИВАЛ НА УЧЕНЕТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ИНИЦИАТИВИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕФЕКТИВНО УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

ФЕСТИВАЛ НА УЧЕНЕТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

28 ОКТОМВРИ  – ЛОВЕЧ

от 900 – откриване на паметника на Васил Левски

930 –  1100 Представяне на историята на крепостта «Хисаря» от ученици от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І”, съчетана с пешеходна обиколка на Архитектурно-исторически резерват Вароша. Разходката ще ви накара да преоткриете неща, които може би не сте забелязали до сега.

1100 – 1400

ИЗКУСТВОТО ДА РИСУВАШ –

Как да гледаме и интерпретираме произведенията на изкуството, да откриваме магията на цветовете, да се насладим на красивото – ще ни помогнат младите художници от Арт клуб «Гея» към ОДК – Ловеч в Художествената галерия.

«ПЛЪСТИ» – «Майсторилница» на Покрит мост, демонстрира Стефка Тинкова – майстор на художествените занаяти; Демонстрация на една много стара, но идваща на мода техника. Всеки може да опита.

КОЛЕДА с художничката Елица Бенева –Изложбена зала «Покрит мост» към Регионален исторически музей – Ловеч; Саморъчно изработване на коледни украси от подръчни материали.

ОРИГАМИ на Покрит мост – Дайте воля на фантазията си и направете от хартия различни цветя, птици и животни без употреба на лепило и ножици. Научете повече за това древно японско изкуство с учениците от ОУ «В. Левски» – Ловеч.

КЛУБ «ДЕБАТИ» в хотел «Царяна»-Как да развиете своите умения в областта на публичното говорене, аналитичното мислене, синтеза на аргументи и факти и своята съобразителност с учениците от ГЧЕ «Екзрах Йосиф І».

ГОВОРЕЩАТА КОЖА-В изложбена зала «Покрит мост» към Регионален исторически музей – Ловеч; Изработване на аксесоари от естествена кожа. Какво още не знаем за кожата и изделията от нея ще споделят младите моделиери от ПГ по КОХТ – Ловеч.

МАГИЯТА НА СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ – Какво не знаем за българското кино – ще разберем от Цветан Тодоров в .Изложбена

зала «Покрит мост» към Регионален исторически музей – Ловеч;

ЕКО РАБОТИЛНИЦА със Сдружение «Екомисия 21 век»

Силвия Сантана – евро доброволец от Евродоброволческата служба ще ни научи как да изработваме цветя, маски, портмонета от пластмасови бутилки, опаковки от сокове, кофички от кисело мляко с канап и лепило за тапети. Материали може всеки да си  носи.

АТЕЛИЕ «УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ» – Представяне на професионални гимназии от Ловешка област.  Практически занимания и демонстрации на професионалните умения на готвачи, фризьори, техници, монтьори.

РАБОТИЛНИЦИ ПО ИЗКУСТВАТА  в Арт галерия «Вароша».  Изложби: «Кратка история на модата», История на кожарското училище», «Дърворезба», «Керамика» – представят ПГ по КОХТ, ПГ по ГСД – Тетевен, НГПИ – Троян.

КЛУБ «МЛАД КИНОЛОГ»-Моят домашен любимец – задължение или удоволствие – ще ни разкажат младите кинолози от ПГ по ВМ в Изложбена зала «Покрит мост» към Регионален исторически музей – Ловеч

БЪЛГАРИЯ И ЕС –В Областен информационен център – Ловеч, ул. Търговска 29, Барокови къщи ще можете да работите на интерактивно мулти тъч скрийн устройство и да участвате в изработка на групова рисунка «България и ЕС».

От 1200 – до 1400 часа

КУЛИНАРНИТЕ ИЗКУШЕНИЯ НА ВАРОШЛИЙСКИТЕ БАБИ – В Клуб на пенсионера в АИР Вароша ще може да опитате различни специалитети от старата Ловешка кухня.

От 1500 – до 1530 часа

СПОРТ И ЗДРАВЕ – На сцената на площад «Тодор Кирков» демонстрации на отбора по карате от С.С.К. «Вароша»

От 1530 часа

БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ – На сцената на площад «Тодор Кирков» – ще се насладите на великолепни детски гласове, на китаристи и акордеонисти, на танцьори от Читалище «Наука 1870», и ОДК – Ловеч.

РИО – ЛОВЕЧ

Отпечатай:plakat_NELLII

Публикувано в НАЧАЛО. Постоянна връзка.