УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ УЧАСТВАХА В НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА НА КЛУБОВЕТЕ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“

Ученици от ОУ „Васил Левски“ в Ловеч участваха във Втората национална среща на клубовете „Млади възрожденци“ от страната. Тя се проведе във Военната академия “Г. С. Раковски” на 21 февруари. На форума, организиран от Общобългарския комитет „Васил Левски”, присъсваха вицепрезидентът Маргарита Попова, писателят Антон Дончев, висши военни, общественици и учители.


От ОУ „Васил Левски“ в срещата участваха Стоян Добринов от IV „в“ клас и Геновева Недева от VI „а“ клас, придружени от Росица Маринова, ръководител на един от клубовете в училището. На форума присъстваха над 400 деца от страната, които представиха свои родолюбиви инициативи, рецитираха стихове, четоха есета, свързани с дейците на Българското възраждане и национално-освободителните борби.
В ОУ „Васил Левски“ работят два клуба „Млади възрожденци“. В тях участват ученици от начален и прогимназиален етап. Занимават се с проучване на живота на исторически личности, свързани с Ловеч, пишат стихове, подготвят презентации, участват в рецитали и др.

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети . Постоянна връзка.