УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ СРЕЩНАХА С ПИСАТЕЛЯ И ИЗДАТЕЛ БОЖАНА АПОСТОЛОВА

Ученици от ОУ „Васил Левски“ се срещнаха с писателя и издател Божана Апостолова в Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“. Пред ученици от втори клас на Петя Матеева и петокласници на Наталия Христова Божана Апостолова  разказа за това как е започнала да пише още като малка, за интереса си към литературата, за писмото, което е получила от писателката Леда Милева по повод първото си стихотворение.


„Аз бях от тези деца, които са живели в тежки условия. Исках на всяка цена хората да ме забележат“, каза Божана. Така се включва в ученически конкурс за стихотворение и печели трета награда. Подаряват й книгата на Цветан Ангелов „Честна дума“, която пази и до днес. “Всеки от вас държи в джоба си някъде скрит ключа на собствения си живот. Ако искате, ще успеете. Най-важното е да не се отказвате“, посъветва децата Божана Апостолова. Тя им разказа за това как е започнала да пише детски книжки, за своята внучка Божана, която й е подсказала да напише книжката „Малката Божана в деня на боклуците“, спечелила много литературни награди.
Божана Апостолова е автор на 11 детски книги, 9 от тях са за малката Божана. Издала е и книга на своята внучка, защото е убедена, че младите хора трябва да пишат и че страната ни има нужда от талантливи писатели. Тя обеща, ако дете от Ловеч напише хубава приказка или разкаже интересна история, да му издаде книжка.

Публикувано в НАЧАЛО, ТВОРЧЕСТВО с етикети , . Постоянна връзка.