УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА“СТАРИТЕ КЪЩИ НА ВАРОША РАЗКАЗВАТ…“

Ученици от ОУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата на Община Ловеч и Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ – „Старите къщи на Вароша разказват…“ Както е известно, старинният ловешки квартал е съхранил спомена за Левски, който е избрал града за революционна столица на България. Идеята е по-големите ученици от Езиковата да влязат в ролята на екскурзоводи и да представят паметни места в Ловеч, свързани с Апостола.
Събитието е част от честването на 180 години от рождението на Васил Левски.
Учениците от ОУ“Васил Левски“ се движиха по предварително изготвен маршрут и чуха с интерес беседите на младите екскурзоводи. Заедно с тях бе и Людмила Брънекова, старши учител по история и цивилизация в ПЕГ „Екзарх Йосиф І“, която придружи групата.
Всички училища от Община Ловеч са включени в реализацията на инициативата. За участниците бе подготвена специална карта, на която е показан маршрутът и е предоставена информация за осемте къщи, свързани с Левски. Тази карта бе предоставена на всеки ученик, преминал по маршрута.
През миналата учебна година шестокласници от клуба по културно-историческо наследство в ОУ „Васил Левски“ по лична инициатива реализираха подобна инициатива и заснеха къщите и местата, свързани с Апостола.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети . Постоянна връзка.