УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В СЪСТЕЗАНИЯ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Осемнадесет ученици от трети и четвърти клас и петима от пети, шести и седми клас на ОУ „Васил Левски“ се класираха в първия кръг от Националното състезание по български език и литература на Сдружението на учителите филолози „Любословие”. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача.
С почти максималния брой точки 48 от 50 се класира третокласничката Мила Йонкова. Успешно се представиха и преминават във втория кръг на състезанието Мартин Пенков, Даяна Стаменова, Лора Баръмова, Марко Моев, Петър Конов, Симона Вълчева Елица Христова, Дамяна Митева, Габриела Танкова, Сиана Иванова, Валентин Стойков, Пламена Стоянова.
От четвъртокласниците за втория кръг са класирани Бояна Боянова, Иво-Константин Начев, Иваела Костова, Йоана Парлапанова, Николай Колев.
От пети клас се класира Никол Павлова, Виктория Цветанова и Даниела Добрева. От шести клас за втори кръг се класира Анна-Мария Петрова, а от седми – Ралица Минкова. Преподаватели на класираните ученици от трети и четвърти клас са Росица Маринова, Ирена Кръстева, Даниела Пенкова, Татяна Пеева, Мая Димитрова , а на ученците от пети до седми клас – Мария Иванова, Наталия Христова и Жанина Илиева. Вторият кръг на състезанието е на 24 февруари 2016 г.
Възпитаници на Наталия Христова и Мария Иванова участваха и в състезанието „Стъпала на знанието. Български език и литература“, организирано от Сдружение „10 книги“. Никол Детелинова от пети клас и Гергана Калчева от седми клас се класираха  за Втория предварителен  кръг, който ще се състои на 11.01.2016г.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.