ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИХА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

75 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Васил Левски“ в тържествения 15 септември. По традиция свещеник Любомир Казашки отправи молитва за здраве и успех в началото на тържеството. На празника за първия учебен ден присъстваха зам.кметът Цветан Георгиев, представители на Регионалното управление на образованието в Ловеч, много родители и бивши възпитаници на училището.
Директорът Илица Петрова поздрави ученици и учители, както и родителите, на чиято подкрепа и партньорство разчита училищното ръководство и педагозите.
„Скъпи ученици, в този ден поемате по нов път – понякога непознат, но винаги изпълнен с предизвикателства. Пожелавам Ви успешна година и много смели мечти“, посочи в поздравителния адрес началникът на РИО Еленко Начев. Поздравителен адрес бе отправен и от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. „Днес сме на старта на новата учебна 2017/18 година. Можем да сравним този старт с излитане на самолет. Нормално е онези от Вас, които за първи път летят, да изпитват мъничко страх. Но колкото по-високо и мощно се издигнете през първата година, толкова по-лесно и интересно ще бъде през следващите години. Така е за всички участници в процеса – ученици, учители и родители. Затова е важно двигателят, наречен училище, да е здрав, силен и надежден“, написа до деца, родители и ученици Корнелия Маринова.
В програмата по повод първия учебен ден участваха деца от Вокалната група с художествен ръководител Първолета Съботинова. Първокласникът Божидар Варчев поздрави всички със стихотворение, след което символично бе предаден на най-малките ключът на знанието. По традиция директорът Илица Петрова лисна менче с вода, за да им върви на всички по пътя на знанието, а първият школски звънец призова учениците в класните стаи.
През тази учебна година в ОУ „Васил Левски“ ще учат 22 деца от подготвителна група, сформирани са и 4 паралелки от петокласници. Всички ученици минават на едносменен режим на обучение и продължава целодневната организация на учебния процес.

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети . Постоянна връзка.