ПРАЗНИК В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

По повод Международния ден на Земята – 22 април – в ОУ „Васил Левски“ бе организиран празник. Бяха организирани два конкурса – за презентация и за рисунка на асфалт. Учениците от 5 до 8 клас рисуваха в двора на училището с цветни тебешири по тема, свързана с грижата за Земята. Учениците от 3 до 8 клас бяха подготвили индивидуални презентации за опазването на природата и нейните ресурси.
Специално жури с преподаватели по биология и информационни технологии определи спечелилите презентации. 10 бяха участниците в този конкурс. На първо място при третокласниците бе презентацията на Даяна Борджиева от 3 „а“ клас, при четвъртокласниците за най-добра презентация бе награден Марио Цветанов от 4 „в“. При петите класове бе отличена презентацията на Бранислав Балкански и Ивайло Савев от 5 „б“. При шестите класове отличена бе презентацията на Симона Нинова от 6 „б“ клас. При седмокласниците най-добра бе презентацията на Иван Младенов – 7 „в“.

« 1 на 2 »

В рамките на половин час представителни отбори на всички класове от 5-и до 8-ми участваха в конкурса за рисунка на асфалт. Всички се представиха много добре и журито от преподаватели по изобразително изкуство се затрудни да определи победителите. Решено бе всички отбори да получат награди.
Наградите в двата конкурса, посветени на Деня на Земята, бяха връчени от директора Илица Петрова.
Истинска празнична атмосфера създадоха третокласниците, които показаха своите хвърчила и ги пуснаха да летят. Така те изразиха своята съпричастност към световната идея хората да се обединят в защита на околната среда.

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети , . Постоянна връзка.