Покана за участие в награда „Бисерче вълшебно“ 2015

бисерче вълшебноЗа трета поредна година се организира кампанията  за насърчаване на четенето. Гласуването в награда „Бисерче вълшебно“ – единствената българска награда, чието жури са децата.
Принципът на кампанията  за насърчаване на четенето е следният: всяка година се предлага на читателите на възраст от 6 до 15 години модерни книги, които не се изучават в училище. Книгите са издадени през предходната на гласуването календарна година; разделени са във възрастови категории за улеснение и на децата, и на възрастните; те са съобразени с всички световни тенденции в детско-юношеската литература.
В определения за гласуване период всяко дете на възраст от 6 до 15 години може да избере една книга, която да подкрепи чрез гласуване в сайта www.biserche.com. За своя вот участникът получава грамота на мейл на родител, а името му участва в томбола за награди – комплекти с книги и други.
За втора поредна година „Бисерче вълшебно“ е под патронажа на Президента г-н Росен Плевнелиев, а в настоящото издание наш партньор е и МОН.
Промените тази година са следните:
– вместо две, има три възрастови категории: „Откриватели“ (6-8 г.), „Мечтатели“ (9-11 г.) и „Майстори“ (12-15 г.);
– има нова категория за мултимедийни и интерактивни книги – вотът в нея е интегриран във формата за гласуване, но е отделен от основния, т.е. децата могат да гласуват за книга от възрастовите категории+книга от раздел „Иноватори“;
– има специален вход за учители от начален курс.
Сроковете са следните:
– гласуването е до 12.04.2015 г.
– на тържествена церемония на 22.04.2015 г. ще бъдат обявени книгите-победители;
– на 26.04. в София ще се проведе детски книжен празник, по време на който ще бъдат изтеглени на томболен принцип имената на децата, които ще грабнат награди от „Бисерче вълшебно“ 2015.
В сайта на наградата ще откриете номинираните заглавия (общо 91 в трите възрастови категории + категория „Иноватори“), пълна информация за тях, откъси, допълнителни материали за автори, илюстратори, преводачи, интервюта…

Публикувано в КОНКУРСИ, НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.