ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ДАРИХА ОБИЧ НА ДЕЦА

По повод наближаващите празници учениците от 5 „б“ клас на ОУ „Васил Левски“ с класен ръководител Красимира Шахънска поканиха на гости в училището първокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“. Децата са от социално слаби семейства и петокланиците искаха да им дарят топлина, обич и лакомства за празниците.

Посрещнаха ги в класната стая с коледни песни и специално стихотворение, написано от Сияна Иванова и Симона Вълчева. Малките първокласници пък им изпяха новогодишни песни и пожелаха на своите по-големи нови приятели много успех в училище.

Петокласниците бяха подготвили лакомства за своите гости, а децата от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ донесоха ръчно направени картички с форма на сърца и ръкавички с апликации. Директорът на ОУ „Васил Левски“ Илица Петрова поздрави гостите и им направи малки подаръци за спомен от училището, което носи името на Левски.

Учениците от първи клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ са двадесет и двама, разказа класният ръководител Елеонора Тодорова. От началото на тази учебна година децата са включени в програмата на Българския дарителски форум „Научи се да даряваш“.

„При изпълнението на дейностите до момента, децата от първи клас са осъществили много инициативи, които носят в себе си посланието за доброта и човечност, но за пръв път те получават внимание, подаръци и наистина нови приятелства в лицето на децата от пети клас от ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, каза Елеонора Тодорова.

В навечерието на Коледа, предстои децата от първи клас да организират коледен благотворителен базар, средствата от който ще бъдат дарени на децата от общежитието на училището.

Публикувано в НОВИНИ с етикети . Постоянна връзка.