ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ УДОСТОЕНО С ДВА ПОЧЕТНИ ЗНАКА НА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

ОУ „Васил Левски“ бе удостоено с два почетни знака по време на тържеството по повод патронния празник, 19 февруари, ден на почит към Апостола на българската свобода.

„Училище „Васил Левски“ може да се нареди с право сред съвременните възрожденски училища на България“, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова, която е бивш директор на училището. Тя благодари на родителите, които насърчават във всички инициативи училището и децата. Благодари и на педагозите, и на учениците за всеотдайността в работата им.

„Искам да поправя една несправедливост през годините към училището и го удостоя с Почетен знак на Община Ловеч“, каза кметът на Община Ловеч. Мотивите са за изключителен принос в образованието, възпитанието, извънкласната и спортно-туристическата дейност, както и заради успешната работа по европейските проекти. Почетният знак е във връзка и със 155-годишнината от създаването на ОУ „Васил Левски“ Ловеч.

Заедно с отличието на директора Илица Петрова бе връчен поздравителен адрес и подарък – картината „Златна есен“ на художника Найден Найденов.

„Не случайно училище „Васил Левски” е най-голямото основно училище в Ловешка област, то е второ по големина след Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I”. Оттук тръгват най-голям брой ученици към Езикова и Математическа гимназия. То е училище с традиции в редица области на образованието. Интересите на децата тук са изведени на преден план, учениците ги развиват в желаната от тях посока“, изтъкна в словото си Корнелия Маринова. 

Училището бе удостоено и с Почетния знак на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч. Той бе връчен от Еленко Начев, началникът на образователната институция. „Почетният знак се дава на училището във връзка със 155 години от основаването му и за постигнатите успехи в различни направления. Радвам се, че сред тях е и  математиката, царицата на науките, каза Еленко Начев. Той даде висока оценка за тазгодишното издание на състезанието по математика „Васил Левски“, в което участваха не само ученици от Ловеч, но и от страната.

Сред гостите на тържеството бяха областният управител Ирина Митева, зам.-кметът на Община Ловеч Ивелина Радевска и представители на Ловчанска  митрополия.

Ученици, родители, учители и гостите, които бяха изпълнили залата на Драматичен театър Ловеч, се насладиха на красивия спектакъл „Възрожденски уроци“ на ансамбъл „Чинари“.

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети , . Постоянна връзка.