ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ С ОТЛИЧИЯ ЗА 24 МАЙ

Ученици и педагози от ОУ „Васил Левски“ взеха участие в тържеството по повод 24 май – Деня на славянската писменост и култура. За първи път на този празник ученици и учители бяха наградени заедно за успехи в образованието и издигане престижа на училището.

Заместник-кметът Венцислав Христов връчи новоизработения плакет с лика на Светите братя Кирил и Методий на 13 ученици от ловешки училища. Сред тях бе Ралица Минкова от 7 клас на ОУ „Васил Левски“. Тя е спечелила първо място на областния кръг на олимпиадата по география и икономика и 8 място на 12-ата национална олимпиада по география и икономика, първо място в Коледното математическо състезание и в Математическото състезание „Васил Левски“, има отлични резултати в първия и втория кръг на националното състезание по български език „Любословие“, активен участник е в проекта „Математиката около нас“ по програма „Еразъм +“.

Кметът Корнелия Маринова връчи барелефа „Св.Св. Кирил и Методий” на четирима педагози от Ловеч. Сред тях е  Росица Панчева от ОУ „Васил Левски“.

Сред официалните лица на празника бяха още народният представител Антон Долапчиев, зам.-областният управител Георги Терзийски, Еленко Начев, началник на РИО, зам.-кметове на Община Ловеч.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети . Постоянна връзка.