ОТБОРЪТ НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” СПЕЧЕЛИ ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ

Отборът на ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, спечели традиционния национален турнир по футбол на малки врати за купа „Васил Левски”, който се проведе на 23 и 24 април. Той се организира за тринадесети пореден път и се посвещава на 143 годишнината от обесването на Апостола на българската свобода. Участваха осем отбора от училища в страната.
На финала момчетата от училището с директор Илица Петрова победиха съперниците от Карлово в продължението с дузпи 3:2, след като в редовното време завършиха 1:1. Най-добрият отбор бе в състав: Иван Ангелов, Иван-Йоанис Атанатос, Петьо Игнатов, Дилян Игнатов, Станислав Иванов, Асиян Христов и Георги Недков от 6 „г“ и Вилизар Пиронков, Веселин Михайлов от 6 „в“.


Купата и наградите на победителите връчи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която преди 13  години като директор на същото училище инициира изявата между училища, носещи името на Апостола на свободата.
На трето място е отборът от Ябланица, а в класацията следват Русе, Разград, Севлиево, Перник, Враца.
Легендата на футбола Бончо Генчев връчи индивидуалните награди.
Най-добър вратар е Радостин Георгиев от Карлово, най-добър технически състезател Озан Орхан  Ремзи от Разград, най-добър защитник Иван-Йоанис Анатитос от Ловеч и най-добър нападател Георги Недков също от Ловеч.
Освен купи и грамоти за първенците, всички участници получиха футболни топки и торти от спонсорите.
Организатори бяха Община Ловеч, Областен съвет на Български футболен съюз – Ловеч и Основно училище „Васил Левски”.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети , , . Постоянна връзка.