НАШИТЕ МЛАДИ ТАЛАНТИ ЗАВЛАДЯХА СЦЕНАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО

Истински спектакъл изнесоха учениците от ОУ „Васил Левски“ на представителната изява на училището по проект „Твоят час“ на 9 юни. На сцената на Ловчанско читалище „Наука“ пяха, танцуваха и рецитираха ученици от групите по извънкласни дейности към училището. Гост на празника бе Иваничка Буровска, началник-отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО – Ловеч, която отговаря за дейностите в ОУ „Васил Левски“ по проект „Твоят час“ на Министерството на образованието и науката.
През тази учебна година над 300 ученици от ОУ „Васил Левски“ участваха в извънкласни дейности по интереси, които дадоха възможност за развитие на творческите им способности. 25 преподаватели бяха ангажирани в работата с тях. Шестима от преподавателите са външни.
Спектакълът бе открит с танца „Настроение“ на възпитаниците на Маргарита Атанасова, ръководител на групата „Български народни танци“. Групата изучава български народни танци и създава цялостен репертоар от всички етнографски области на България
Не по-малко атрактивни бяха танцьорите на група „Magic Dance“. Тяхната ръководителка Боряна Филипова е убедена, че модерните танци разчупват строгите правила на класическия балет, като по този начин създават много нови възможности.
Ана-Мария Петрова представи презентацията на клуб „Млад фоторепортер“ – „До Перперикон и назад“ – фоторепортаж за екскурзия на седмокласниците. Прочетено бе и есе за фотографията. Клубът обединява седмокласници с интерес към журналистиката и фотографското изкуство. Техен ръководител е Жанина Илиева.
Да владееш чужди езици е истинско богатство. В това са убедени учениците от трети и четвърти клас, които са в групата „Забавлявай се и учи английски език“. Тя е с ръководител Росица Бенева. За представителната изява учениците подготвиха пиеската „Снежанка“ и песента „Конски разговори“.
На сцената на читалището се представи и Вокална група „Изворче“ с ръководител Дочо Дренски. Тя е съставена от ученици от пети до седми клас. Репертоарът им е от ученически, детски, възрожденски и народни песни.
Със стихотворения за билките участваха учениците от групата „Опознай билките“. В нея са деца от първи до трети клас и през годината пребродиха околностите на града, парковете „Стратеш“ и „Баш Бунар“, за да събират билки и да направят хербарии от тях. Станаха познавачи на най-често срещаните билки в района на Ловеч, научиха се как се сушат и съхраняват. С есенни листа от лечебни растения направиха хубави пана. Изработиха предмети от природни материали – кестени, шишарки, борови иглички и кори. Групата се ръководи от Ренета Петрова.
С бурни аплодисменти бе посрещната Вокална група „Звънче“ – творческа формация, в която са включени деца от 7 до 10-годишна възраст. В репертоара си групата, ръководена от Първолета Съботинова, има популярни детски песни. Известна е не само в училище „Васил Левски“, защото има многобройни участия в културните празници на града.
Любопитни факти за английския език представиха петокласниците от групата „Комуникативен английски език“, ръководена от Елисавета Славкова. Основната цел на занятията е общуването на английски език. През годината децата затвърдиха и обогатиха знанията си за езика и уменията да го използват в различни ситуации от ежедневието и при пътуване. Запознаха се с културата и забележителностите на големите европейски столици.
С английска песен на сцената се представиха децата от първи и втори клас, които са в групата „Моят свят“ с ръководител Вергиния Анастасова. В часовете по извънкласна дейност по забавен начин децата изучават английски език. В представителна изява те участваха и с изложба на флашкарти и езиково портфолио във фоайето на читалището.
Младите и талантливи актьори от Театралната работилница при училище „Васил Левски“ с ръководител Евгения Цачева представиха драматизацията „Спящата красавица“. Сценографията е на Дарина Дочева и Любомир Банчев. Участваха ученици от първи до пети клас.
В училище „Васил Левски“ тази учебна година по проект „Твоят час“ работи и клуб „Сръчни ръце“ с ръководител Бисерка Влаева. В клуба участват ученици от първи и втори клас, изработват картички, картини и предмети от различни материали. Част от тях бяха представени в изложба във фоайето на читалището.
Отново там клубът – „Ежедневна математика“ с ръководител Даниела Цочева представи интересни факти и обекти с приложна математика (флора, фауна, природни феномени и архитектура) с ресурси на динамичната платформа „Mozabook“
Не по-малко забавни и интересни през тази учебна година бяха и заниманията на клуб  „Компютърна анимация” с ръководител Росица Маринова. Групата е сформирана от ученици от 1, 2 и 3 клас. Децата изработват компютърни графики, анимации, клипове и колажи. Във фоайето на читалището те показаха „Игри с Mozabook“.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.