НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО

На 29.09.2014 г. започна четвъртото издание на национална кампания за насърчаване на четенето „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“. Кампанията ще продължи до 08.01.2015 г. и се провежда с три нови, забавни и харесвани от читателите поредици – „Сам Силвър, тайният пират“, „Приключенията на Минерва Минт“ и „Детективите Агата и Лари“.
Целите на „Читателска щафета“ са да насърчи интереса на децата към книгите по нестандартен начин, провокирайки ги да четат, да се забавляват и да печелят награди.
Принципът на участие е следният:
– в периода 29.09.2014 г. – 08.01.2015 г. всяко дете на възраст от 6 до 13 години включително, пожелало да вземе участие в щафетата, трябва да прочете минимум три книги по избор от поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Приключенията на Минерва Минт“ и „Детективите Агата и Лари“.
– след прочита на три книги, всеки участник попълва индивидуална форма за участие, която може да бъде изтеглена през уебсайт www.Detskiknigi.com. Тази форма за участие се подписва от възрастен, удостоверяващ, че книгите са прочетени, а и от родител с цел инфорвирано родителско съгласие за участие на детето в кампанията.
– попълнените форми за участие се изпращат по пощата на адрес: 1113 София 13, п.к. 204, за играта „Читателска щафета“. Не е необходимо всяка форма за участие да бъде в отделно писмо – възможно е изпращането на много форми за участие в един плик. При получаване, всяка форма се обработва и в раздел „Поща“ в сайт www.Detskiknigi.com се публикува името на участника и датата на пощенското клеймо.
Първите 500 участника, изпратили своите форми за участие, ще получат специални колекционерски значки от кампанията, произведени единствено за „Читателска щафета 4“. Освен това в края на щафетата 2 деца ще могат да спечелят големи награди – 1 бр. таблет и 1 бр. електронен четец за книги, както и комплект с книги от кампанията.
Пълна информация за сроковете и целите на кампанията ще откриете на www.Detskiknigi.com.
Тези формуляри могат да бъдат изтеглени и оттук: http://detskiknigi.com/formulyari-za-izteglyane/

Публикувано в КОНКУРСИ, НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.