„МОЯТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ“ В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ЛОВЕЧ

IMG_8194Априлски ден – 26.04. 2014 г.

Времето беше малко намръщено и май се чудеше дали да излее поредния дъжд над Ловеч. В двора на нашето училище обаче беше весело и интересно. Нямаше слънце, но усмивките на децата и техните родители бяха достатъчни. А като се добави и лаят на кучетата, писъкът на някои папагалчета, муканията на уплашените или сърдити котки, ставаше още по-забавно на изложбата „Моят домашен любимец“, която вече е традиционна за нас. Улисани в подготовката, първоначално се заблудихме, че е четвърта, но сега всичко си е на мястото. Пета е. За пореден път деца и родители бяха се събрали, за да покажат своя любимец и обичта си към животните.

Интерес към нашата изложба прояви г-н Еленко Начев – Началник на РИО – Ловеч, както и г-жа Иваничка Буровска – Старши експерт по природни науки и екология в РИО.

Всички се зарадваха, когато видяха, че в двора на училището влиза г-жа Корнелия Маринова – бивш директор на училището, а сега депутат в Народното събрание. За тези, които не знаят, искаме да съобщим, че първата изложба „Моят домашен любимец“ беше организирана по инициатива на г-жа Маринова и г-жа Шишкова, бивш ръководител на Детския парламент в училище.

Сега главен организатор на изложбата е г-жа Росица Бенева, която за три години успя да привлече все повече деца към идеята да покажат, че обичат животните и искат да споделят тази своя любов с много хора.

Специална благодарност искаме да изкажем на д-р Иванова за професионалното журиране и за постоянния й принос изложбата ни да става все по-привлекателна и харесвана.

Благодарим и на фирма „Бонмикс“ и г-н Буровски, който спонсорира инициативата ни години наред, а домашните любимци с удоволствие похапват от вкусотиите, осигурени като награди.

Представете си един училищен двор, изпълнен с малчугани, майки, татковци, баби и дядовци, които водят, носят, прегръщат, успокояват, решат, гласят тоалетите на любимците си. Като казахме тоалети, позагледайте се в снимките: костенурка с елече и панделка, мини пинчери с палтенца и елеченца, чау чау с вратовръзка, булонки с модни прически и роклички.

Може би трябва на следващата изложба да имаме награда и за най-изящен тоалет, както предложи г-жа Лили Николова, която много професионално изпълни ролята на водеща в това прекрасно шоу.

Участниците бяха 114, но всички бяха придружавани от голяма свита хора.

И така: 63 кучета и кученца, имаше дори двумесечно бебе ротвайлер; 7 котки; 19 папагала; 11 зайчета; 6 костенурки; 9 хамстера; 4 аквариума с различни рибки; 2 морски свинчета; 1 гълъбче; 1 йеменски хамелеон; 1 игуана и 1 мексиканска амбистома.

Навярно се досещате, че последните трима участници бяха повод за удивление и голямо внимание от страна на малки и големи. Всъщност всяко едно животно и стопанинът му изживяха своя звезден миг по време на дефилирането пред журито. Никак не е случаен фактът, че пространството пред журито постоянно се стесняваше – просто всеки искаше да види участниците от близко.

Освен екзотичните представители, имаше и други много интересни моменти.

Например една от редовните участничките – Тайра, порода чау чау, се яви с двете си дъщери и сина си, а десетина души се бореха да подредят палавото семейство за обща снимка. Чак когато се намеси г-жа Илица Петрова – директор на училището ни – палавниците се подредиха горе-долу. Под секрет казано – Тайра е кучето на г-жа Петрова, иначе и тя едва ли щеше да се справи.

Един също толкова редовен участник, мини пинчерът Тими, който на предишните изложби ръмжеше срещу всички, сега великодушно се оставяше да го галят. Явно е пораснал.

А стопанинът на едно хъски, го държеше все извън оградата, защото палавникът искаше да се бори с всяко живо нещо из двора.

На изложбата беше доведена една мъдра 15-годишна немска овчарка, чийто стопанин беше преценил, че трудно ще удържи едногодишния й син – твърде силен и буен младок. Овчарката седеше възпитано и със снизхождение наблюдаваше как по-младите кучета се дърпаха на каишките си, тичаха наляво-надясно, а стопаните им неизбежно ги следваха.

Ако трябва да разказваме за всичко интересно, ще има да пишем още много. Снимките ще допълнят представата за изложбата, на която ние много се радваме и се гордеем, че успяхме да я наложим като нещо вълнуващо за всеки член от голямото семейство на ОУ „Васил Левски“, град Ловеч.

Публикувано в ГАЛЕРИЯ, НАЧАЛО с етикети , , . Постоянна връзка.