КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИПОВЕ

КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИПОВЕ – „Свободата е…” – първото предизвикателство за всички между 13 и 19 години

 Център за образователни инициативи стартира в началото на юли  национален видеоконкурс ReporTeen на тема „Свободата е…”, в който право на участие имат всички тийнейджъри между 13 и 19-годишна възраст, които са ученици в българското училище. Проектът няма никаква търговска цел, никакви скрити условия и никакви допълнителни внушения. Единствената му цел е да даде възможност на тийнейджърите да покажат своята креативност със средствата на движещите се образи.

 1. СРОК ЗА УЧАСТИЕ: Конкурсът ReporTeen ще продължи до 12 октомври 2012 г., когато е крайната дата за качване на клиповете на специално създадения за това уебсайт:  http://reporteen.bg.

 2. УСЛОВИЯ: Всички ученици, отговарящи на условията за участие, трябва да публикуват на този уебсайт видеоклип с позитивно послание, на тема „Свободата е…“ Клипът трябва да е дълъг най-много 180 секунди (3 минути).

 3. НАГРАДИ: Авторите на най-добрите 10 видеоклипа (определени от авторитетно жури) ще получат НАГРАДИ: лаптопи, видео камери, пълен достъп до Фестивала за независимо американско кино SoInedependent, включително и до провеждащите се в рамките на форума семинари с известни американски кинаджии. Допълнителни награди са осигурени от Младежки театър „Николай Бинев“, който щедро предоставя билети за хитови театрални постановки. Видеоклипът, събрал най-много почитатели в социалната мрежа Фейсбук, ще получи специална награда на публиката.

Припомняме, че основно изискване е клиповете да бъдат с позитивно послание!

 4.ПОДКРЕПА: Проектът „РепорТийн“ се осъществява с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България“, която е и автор на идеята за подобен конкурс в България.

 5. ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА СНИМАНЕ –  РЕПОРТИЙН-АКАДЕМИЯ:

На този уебсайт http://reporteen.bg тийнейджърите ще могат да намерят и много полезни съвети, какво мислят някои от любимите им актьори, съвременни писатели и певци, както и много друго съдържание, което да вдъхнови въображението им. Също така от особена полза за всички регистрирани потребители е и каналът на ReporTeen в YouTube.

 6. ОСНОВНА ЦЕЛ НА ПРОЕКТА: Както става ясно и от името на конкурса, основната цел на проекта е да провокира нестандартното и креативно мислене на учениците, да ги постави в ситуация на свободен избор и да им даде възможността да изявят своя опит и идеи. Конкурсът www.reporteen.bg дава възможност на тийнейджърите да защитават собствената си гледна точка, защото тъкмо те са инстинките носители на позитивното мислене и иновациите.

 7. ПАРТНЬОРИ: Проектът „РепорТийн“ се осъществява с изключителната подкрепа на Фондация „Америка за България“, която е и автор на идеята за подобен конкурс в България.ReporTeen  е подкрепен и от Фестивала за независимо американско кино SoIndependent, Младежки театър „Николай Бинев“, вестник „Капитал“, Радио „Тангра“.

 УЧАСТВАЙТЕ, ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ!

Публикувано в НОВИНИ. Постоянна връзка.