Кауза „Подари усмивка за Рождество”

С наближаването на Коледните и Новогодишни празници децата от ОУ „Васил Левски” гр. Ловеч, трескаво творят в така наречената „Коледна работилница”, като създават свои ръчно изработени продукти – празнична украса и коледни картички.


С много любов и щедрост децата ще подкрепят благородната кауза „Подари усмивка за Рождество”, като споделят своите продукти и зарадват хората от Дома за стари хора и Дневният център за възрастни хора в гр. Угърчин.
Преимущество на този творчески подход е, че по време на работния процес децата натрупват социални умения, учат се да работят в екип, да общуват, да преодоляват конфликтни ситуации и да изразяват идеите си по оригинален начин. Паралелно с това усвояват нови знания и техники свързани с конкретни художествени практики.
Тази дейност мотивира децата да възприемат хуманността като част от своята същност и своята ценностна система, както и да изградят благотворителни навици.
На 24 декември Домът за стари хора и Дневният център за възрастни хора в гр. Угърчин с Коледно настроение, красива украса от лампички, елхи и снежинки се проведе Коледно тържество. На него в навечерието на едни от най-хубавите празници в годината се събраха обитателите на дома, приятели и много гости.
„Благодаря на хората, които винаги са ни подкрепяли в трудни моменти. Моето пожелание към вас е да имате удовлетворение и сили за бъдните дни. Най-искрени благопожелания за здраве и сили, за доброта и топлота, дарявани и получавани, и сбъднати мечти”, пожела на присъстващите директорката на Дома стари хора – Цветанка А. Панчева. Както в уютен дом, така и в този се усеща щастие, топлота, чуват се весели коледни песни. Усмивки, съчетани със сълзи от радост светещи по лицата на възрастните хора, персонала, директора на дома, когато получиха красивите Коледни картички от децата при ОУ „Васил Левски” гр. Ловеч, изработени с много любов и уважение към старите хора.
Как може да се опише всичко това? Приказка. Коледна приказка и голяма надежда за тези самотни хора!
“Аз съм благодарана на всеки, който е донесъл нещо. Даренията не се мерят по това колко са големи, а за мен е важен жестът и желанието да помогнеш”- каза Нацка Шахънска – домуваща в социалното заведение.

 

Публикувано в НАЧАЛО. Постоянна връзка.