КАПИТАНЪТ НА „ЛИТЕКС“ АНТОН НЕДЯЛКОВ СЕ ВКЛЮЧИ В СПОРТНИЯ ПРАЗНИК НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

На 19 май в определения от Министерството на образованието и науката „Ден на спорта“, ловешкото училище „Васил Левски“ си спретна невероятен спортен празник. Патрон на проявата бе Академия „Литекс“ и капитанът на „Литекс“ Антон Недялков, а за участниците директорът Илица Петрова подсигури няколко вкусни торти. Състезанието противопостави 6-ти срещу 7-ми клас в няколко щафетни и футболни игри. Оказа се, че невинаги ръстът, годините и самочувствието на по-големите възрастово са определящи, щом се касае да си по-бърз, хитър, ловък и техничен. Шестокласниците зашлевиха такъв звучен шамар на „батковците“ седмокласници и ги биха убедително в иначе коректния и преминал и при засилен зрителски интерес дуел.
Въпреки че е контузен и се придвижва със специална шина на крака, капитанът на оранжевите Антон Недялков уважи празника на децата във „Васил Левски“. Самият той е бил в това училище и сега с готовност откликна на поканата на директора Илица Петрова. Националът си хареса хлапетата от 6-ти клас и стана техен наставник в игрите, а с неговите ценни съвети и мотивация те надвиха по-големите си съученици. Бранителят не пестеше емоции и „гореше“ във всяка игра. Оказа се, че Антон добре ги знае, тъй като самият той и неговите съотборници в „Литекс“ редовно се състезават в тях по време на загрявките на тима.
Състезанията в двора на „Васил Лески“ бяха много оспорвани и емоционални. Никой не жалеше сили, макар в някои случаи да се стигаше и до малко забавни за публиката, но болезнени за участниците ситуации. Особено при лоша преценка кой кого да носи „на конче“.

Публикувано в НОВИНИ с етикети , . Постоянна връзка.