ЖУРНАЛИСТИ ОТ БТА И БНР РАЗГОВАРЯХА С ШЕСТОКЛАСНИЦИ ЗА ЛЕВСКИ

Журналистите Пламен Христов – кореспондент на Българското национално радио, и Даниела Балабанова, кореспондент на Българската телеграфна агенция, се срещнаха с шестокласници от ОУ „Васил Левски“. Интересът им бе предизвикан от инициативата на младите хора да посетят местата в Ловеч, свързани с Левски. Журналистите искаха да научат какво е накарало учениците да тръгнат по стъпките на Левски, какво са видели в квартал „Вароша“ и какво ги е впечатлило. Учениците разказаха, че им е било интересно да видят скривалищата на Апостола, местата, където се е укривал. Казаха, че са впечатлени от вещите на Левски, които се пазят в музея.


„Левски е икона, но в учебниците по история е написано малко за него“, каза Яна Стоянова от VI „а“. Ние сме свързани с Ловеч, а градът е избран от Левски за революционна столица, затова искахме да научим повече за присъствието на тази велика личност в живота на нашия град, посочиха още учениците.
Журналистите видяха част от наградените рисунки в училищния конкурс „И ние сме във времето“, както и подготвената презентация за местата в Ловеч, свързани с Левски. Срещнаха се и с петокласника Ростислав Добрев, който им прочете стихотворението си „И ние сме във времето“, което е отличено в училищния литературен конкурс, посветен на Левски.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.