ЕВАКУАЦИЯ ЗА ПРИМЕР ДЕМОНСТРИРАХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

Учение за провеждане на учебна евакуация при пожар разиграха ученици, педагози и персонал на ОУ „Васил Левски“. Ситуацията за действия при пожар бе част от проиграването на плана, заложен в училището по  пожарообезопасяване на сградния фонд и действия при критични ситуации. Предварително ученици и учители не бяха уведомени за учението.
„След многогодишните редовни проигравания на такива занятия наблюдавам безупречно изпълнение на самите действия. Приятно изненадан съм от поведението на евакуиращите се от сградата, каза Пламен Добрев, инспектор в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч. Той отчете, че при предишни евакуации е имало забележки, специално при действията на децата със специални образователни потребности. „Видях, че вече сте се справили. Демонстративното занятие е за показ и пример за останалите училища“, каза инспектор  Добрев.


Различен момент в учението бе, че не бяха предупредени за него предварително нито учениците, нито учителите. „В една реална обстановка няма да има предварителна нагласа в евакуиращите се. Това беше една идея, която се реализира отлично в училището“, каза още инспектор Добрев.

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети . Постоянна връзка.