ДЕЦА НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ С НАГРАДИ „ЧИТАТЕЛ НА ГОДИНАТА“

Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч раздаде за поредна година наградите „Читател на годината”.
Деветгодишната Вяра Дончева от ОУ „Васил Левски” с класен ръководител Ренета Савчева бе отличена с наградата „Читател на годината“ на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Вяра е отличена в първа възрастова група /до 10-годишна възраст/. Малката читателка предпочита книгите с весели и изпълнени с хумор истории на Радостина Николова, Сали Гарднър, Роалд Дал.
Във втора възрастова група, деца от 11-13 годишна възраст награда получи Лидия Димитрова Върбанова, ученичка в 5 клас от ОУ „Васил Левски” с класен ръководител Светослав Павлов. Читателските й интереси са насочени към книги с приключенски и детективски сюжет. Харесва й динамичното развитие, търсенията й са насочени и към качественото художествено оформление на детските книги. Има предпочитания към детективските поредици за деца на Стийв Стивънсън „Детективите Агата и Лари” и „Детективи с машина на времето” на Фабиан Ленк.
При възрастните в категория „Дългочетие” беше наградена Радостина Нейкова. Радостина е и читателят, който ще представлява ловешката библиотека в Брюксел. За втора поредна година Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” е част от Националната кампания „Читател на годината”, инициирана от евродепутата Мария Габриел и Столична библиотека, с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация.


В следващата категория „Четящо семейство” бяха наградени Геновева Димитрова и нейната дъщеря Анна Димитрова. В категория „Млад читател” приз получи Василена Джамбазова. Библиотеката връчи и три грамоти за особен принос към културната институция. Първата беше връчена на музикалния педагог, дарител и краевед Красимир Андреев за принос в духовното развитие и музикална култура в Ловеч. Втората получи Веселин Топалов за възстановяване и подвързване на ценни книги от отдел „Краезнание”. С грамота „Дарител” беше отличен Цветелин Кочев, собственик на сладкарска къща, за подкрепата и съпричастността в различните инициативи на културната институция.
Ученици от СУ „Тодор Кирков” от групата по „Краезнание” втори и трети клас поздравиха победителите и представиха обичая коледуване.

Публикувано в НАЧАЛО, ТВОРЧЕСТВО с етикети , . Постоянна връзка.