ДВА ОТБОРА ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ – „НА ЛОВ ЗА ЗНАНИЯ“

Два отбора от четвъртокласници и петокласници от ОУ „Васил Левски“ се включиха в състезанието „На лов за знание”, организирано от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.
Състезанието се проведе по метода “Treasure hunt” и включваше посещаването на 9 от културно-историческите обекта в Ловеч – Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, Етнографски музей, ТД „Държавен архив”, Художествена галерия, крепостта „Хисаря”, паметник „Васил Левски”, паметник „Тодор Кирков”, стара градска баня „Дели Хамам“ и Покрит мост. Учениците имаха възможност да се запознаят със създаването и дейността на всеки обект, както и с интересни факти от историята на Ловеч.
Общо пет отбора от ловешки училища участваха в състезаниeто. Преди началото на играта капитаните на отборите получиха карта с обектите, които трябваше да се посетят. На нея всеки отделен обект беше обозначен със снимка. При посещението участниците получаваха от служител или доброволец информация за особеностите на съответния обект. След представянето се задаваше въпрос от доброволец на библиотеката или от организаторите. За верен отговор на отбора се получаваше по 1 точка. Отборът приключва успешно състезанието след като обходи всички обекти и получи печат в картата.
В края на състезанието, младите изследователи получиха грамоти и награди.
Организаторите изказаха благодарност към учителите от ОУ „Васил Левски“ – Борислава Колева и Марияна Варчева, ръководители на отборите.
Инициативата е част от проект „Порода доброволец” на Центъра за работа с доброволци и финансиран по програма „Младежки дейности” на Община Ловеч.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.