ВЪЗПИТАНИЦИ НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – 25-И В СВЕТА ПО ФУТБОЛ

Директорът на ОУ „Васил Левски“ Илица Петрова поздрави младите надежди на ФК „Литекс“, които представиха достойно България в надпреварата за Международна купа „Данон” в САЩ. Като победител в националния турнир „Данониада 2017” тимът участва в турнира, който е със статут на неофициално световно първенство за деца. Проведе се от 22 до 25 септември в Ню Йорк.
„Гордеем се с вас. Бъдете упорити и постигайте успехи не само в спорта, но и в училище“, пожела Илица Петрова на младите таланти. В състава на отбора с треньор Христо Данчев участваха шестокласниците Мерт Дурмуш, Пресиян Иванов, Павел Василев, Цветомир Недков, Цветослав Маринов, Браян Стефков. Те са ядрото на детския отбор на ФК „Литекс” (родени 2005 год.).
Момчетата изиграха 7 мача и завършиха с актив от 4 победи и 3 загуби. Началото бе впечатляващо за нашите футболисти. Спечелиха победа с 1:0 срещу връстниците си от Бразилия, която е всепризната футболна сила. Голът заби Георги Димитров. Последваха два неуспешни мача в предварителната група, в които ловчалии отстъпиха пред Тунис (1:3) и Австрия (0:6).
Във втората фаза на турнира българският отбор падна с 0:2 от Алжир. Последваха обаче две победи – с 3:0 срещу Кения и с 3:1 срещу Република Южна Африка след два гола на Мерт Дурмуш и попадение на Георги Иванов. В спор за 25-то място в крайното класиране на детския Мондиал нашите надиграха Полша с 3:1. Мачът се игра на стадион „Ред Бул Арена” в Ню Йорк, а головете вкараха Георги Димитров, Георги Иванов и Мерт Дурмуш.
„Стадионът „Ред Бул Арена“ е впечатляващ, имаше много фенове и еуфорията беше голяма“, каза Мерт Дурмуш, който отбеляза четири гола в турнира. Организацията беше перфектна, имахме високи цели – да попаднем в топ 10, но сме доволни от постигнатото, каза Браян Стефков.

Използвани са снимки и на ФК „Литекс“

Публикувано в НАЧАЛО, НОВИНИ с етикети . Постоянна връзка.