ВИКТОРИЯ ЗДРАВКОВА ОТ VI „А“ – ПЪРВА В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Виктория Здравкова от VI „а“ стана първа във възрастовата група 5-6 клас на областното състезание по информационни технологии „Климентови дни“, което се проведе в Троян на 11 ноември. Участваха 112 ученици от Ловешка област, разделени в четири възрастови групи.
Темата на състезанието тази година беше „Десетилетие на действия за безопасност на движение по пътищата“. Виктория участваше в групата на учениците от 5 и 6 клас, които трябваше да работят по практическа задача – да илюстрират стихотворение, свързано с безопасното движение.
Учениците от по-големите възрастови групи решаваха тест от 20 въпроса – 10 с един верен отговор, 7 с два верни отговора и 3 с отворен отговор, след което изпълняваха различни практически задачи. Учениците от 7 и 8 клас трябваше да наберат и форматират текст и правила за безопасно движение по пътищата, както и да добавят подходящи изображения. По големите ученици – 9-10 клас, изработваха плакат, а 11-12 клас изработваха брошура на тема „Десетилетие на действия за безопасност на движение по пътищата“.
От ОУ „Васил Левски“ участваха петима ученици – четирима шестокласници – Виктория Здравкова, Геновева Недева, Цветомир Маринов, Красимира Анастасова и седмокласникът Петър Ивайлов. Техни преподаватели по информационни технологии са Пенка Йотова и Даниела Цочева.
Награждаването на победителите е на 23 ноември от 14.00 часа в актовата зала на училището.
Състезанието „Климентови дни“ се организира за единадесета поредна година. Целта му е да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот и да осигури възможност на учениците да покажат своите знанията и умения придобити в часовете по информационни технологии, проявявайки авторски подход и представяйки собственото си виждане по поставените практически задачи.

Публикувано в НАЧАЛО с етикети , . Постоянна връзка.